Jaarthema

JAARTHEMA 2021-2022 : "DROMENLAND IN ZICHT"

Dit jaar varen we mee op een fantastisch inlevingsschip, op zoek naar ons eigen dromenland. Zorgeloos op verkenning naar het magische gouden randje van scouting.
Scouts en gidsen. Speelse durvers en dappere dromers. Samen brengen we onze fantasie tot leven en worden grootse dromen plots onvergetelijke verhalen. Voor iedereen anders, maar nooit ver weg. Zo roepen we samen of alleen: dromenland in zicht!

Bedenk wat je als scout of gids wil bereiken. Alles kan. Kleur eens buiten de lijntjes en laat tradities geen obstakels zijn voor nieuwe ideeën. Zo kan je beginnen dromen als individu en als groep. Luister naar elkaar want elke droom telt.

Laat dromen niet gewoon dromen blijven.

Test ideeën uit! Wat is de meest zotte manier om je droom te laten uitkomen? Probeer! De scouts is een ideale experimenteerruimte.

Fantasie? Meer is meer.

Het brengt je van wolkenkastelen naar wolvenlegers. Het is de choco op onze kampboterham die alles dat tikkeltje onvergetelijker maakt. Op zoek naar de magie. Met materiaal en inventiviteit gaan de poorten naar elke fantasiewereld open. Zo wordt elke klassieker een unieke ervaring.

Ongeremd knoeien en groeien.

Lerend en fantaserend onze talenten ontdekken. Maar ook grandioos verliezen en nieuwe vriendschappen verkennen. Zo wordt spel meer dan spelen alleen. Stap uit je comfortzone en tuimel de fantasiewereld in. Daar wachten onverwacht wonderlijke avonturen. Al spelend verliezen we ons in een zorgeloze droomwereld.

Scouts en gidsen, blikken vooruit: er is Dromenland in zicht!