AKABE

WAT IS AKABE?

Akabe is een afdeling van Scouts & Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking. Akabe staat voor 'anders kan best', en dat mag je gerust letterlijk nemen! Onder de vleugels van Scouts & Gidsen Vlaanderen zijn zo'n 50-tal akabegroepen actief en binnenkort is Akabe Kortemark hier één van! De activiteiten zijn zeer gelijklopend als deze van onze reguliere werking. Zo zullen wij op zondagnamiddag eens een themaspel, bosspel of stadsspel spelen, zullen wij knutselen en koken maar vooral veel ravotten! De activiteiten die op onze kalender zullen staan, worden steeds aangepast aan de leefwereld en mogelijkheden van de kinderen en jongeren.  

VOOR WIE IS AKABE?

Akabe is voor kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking. Omdat het voor ons ook allemaal nieuw is, starten wij in september met één leeftijdsgroep: 12 tot 18 jaar. Alle kinderen die geboren zijn tussen 2001 en 2007 en zin hebben om met ons op zondagnamiddag leuke scoutsdingen te doen, zijn zeker welkom!  

WIE ZIJN WIJ?

De leidingsploeg bestaat uit zes enthousiaste scoutsers die zich driewekelijks zullen inzetten om samen met de leden te  spelen, te knutselen, te koken,… kortom om samen plezier te maken! We staan allemaal al verschillende jaren in leiding en hebben reeds ervaring met kinderen (met een beperking). Lotte Claerhout, Celien Eeckhout, Elien Mol, Melissa Pauwelyn, Axelle Serreyn, Fien Vercaigne en Hannes Willaert   Je kan ons steeds contacteren via akabe@scoutskortemark.be  

WAAR EN WANNEER?

Je kan ons terug vinden in de scoutlokalen van Kortemark (Kapellestraat 20a). Onze activiteiten zullen plaatsvinden op zondag van 14u tot 17u en dit om de drie weken. Er wordt door ons ook steeds een vier-uurtje voor de leden voorzien.

STARTDAG: ZONDAG 6 SEPTEMBER! Bevestig je aanwezigheid via mail

 

MEER INFO?

Nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via ons emailadres: akabe@scoutskortemark.be!