Kabouters 8 tot 11 jaar, 3e tot 5e leerjaar, meisjes

Ben jij een kabouter? Leuk! Dan ben jij 8, 9, 10 of 11 jaar. En zit je in het derde, vierde of vijfde leerjaar. Op de scouts ga je op avontuur. Samen met je vrienden speel je spelletjes. En ontdek je elke keer iets nieuws.

Voor vragen en problemen kan je altijd bij de leiding terecht bij kabouterleiding@scoutskortemark.be.

Vergeet ook niet om elke activiteit je uniform met sjaaltje aan te doen. Om dat te bestellen kan je terecht bij ons uniformteam, te bereiken via uniform@scoutskortemark.be of de pagina "uniform".

Kabouterweekend

Beste ouders en kabouters

Het moment waar we al een maand naar uitkeken is terug daar : het eerste kabouterweekend. Het ideale moment om elkaar en de leiding wat beter te leren kennen.

Voor diegene die nog nooit naar een kamp/weekend geweest zijn, is dit het ideale instapmoment. Het volgende weekend dat dan komt is een groepsweekend in april met heel scouts Kortemark en deze zal dus ook veel hectischer verlopen.

Om in te schrijven kan je een mailtje sturen naar kabouterleiding@scoutskortemark.be en het geld overschrijven op het rekeningnummer dat op de brief staat.

INSCHRIJVEN KAN TOT EN MET WOENSDAG 13 OKTOBER

Mag ik er ook nog eens sterk op hameren dat de medische fisches correct moeten aangevuld worden. Ik zag dat velen zelfs nog nooit hiernaar gekeken hebben. Voor ons als leiding is dit een groot gemak als we alle gegevens van jullie en dat van jullie dochter hebben. Dit kan via https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be Als er problemen zijn met het aanmelden, mag je deze altijd sturen naar mij of naar kabouterleiding@scoutskortemark.be .

Indien er medicatie moet toegediend worden op weekend, gelieve dit dan ook in de  mail te vermelden!

Hopelijk tot dan! Wij kijken er alvast sterk naar uit!

Tibo, Brecht, Caitlin, Klara, Katrijn & Emiel.

ps: Er werd ook reeds een mailtje verstuurd over de BBQ en de wijziging van de volgende vergadering. Bekeek je deze al? Indien je geen mailtjes ontvangen hebt, controleer je spam eens of stuur ons een mailtje.

Wijziging vergadering 09/10

Beste ouders

De vergadering van deze zaterdag zit een beetje anders in elkaar. De jeugdraad heeft een 'spel zonder grenzen' georganiseerd voor alle jeugdbewegingen van Kortemark. Concreet houdt dit in dat we dus samen spelletjes gaan spelen met Chiro Handzame, Chiro Zarren ...

Er is een uurwijziging aangezien ze de groep wat willen onderverdelen in kleinere groepjes.

Concreet: De kabouters worden om 09:00 verwacht aan het station van Kortemark. De activiteit zal duren tot 11u30.

Op de flyer in de bijlage staat dat dit enkel is voor de leeftijd van 3de en 4de leerjaar, maar het 5de leerjaar mag dan zeker ook welkom. We gaan ervoor zorgen dat wij met onze voltallige groep leuke spelletjes gaan spelen en ons vooral amuseren!

Tibo, Brecht, Caitlin, Klara, Katrijn & Emiel

Eerste kabouterkalender

Hey liefste kabouters en ouders

Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur. Op deze nieuwe website kan je de nieuwe kalender zien die ook nog eens gemaakt werd door jullie nieuwe leiding!

Wij kijken alvast heel erg uit naar de startdag.

Als jullie met vragen of opmerkingen zitten, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Tibo, Brecht, Caitlin, Klara, Emiel en Katrijn

Brecht Bentein

Biografie: 🪢

Totem: Down 2 Earth Kaketoe

Motto: mot·to (het; o; meervoud: motto's) - uitdrukking, zin enz., die in het kort de bedoeling van iets aanduidt

• Jeugdraad
  • Penningmeester

• Fuif

Caitlin Muyllaert

Biografie: 🤡

Totem: Orchideefuchsia Dartel Stekelvarken

Motto: Vandaag is een goeie dag om het Nie Geweune Witje te lezen.

• NGW'tje

• BBQ

Tibo Tahon Takleid(st)er

Biografie: Tibo, Toby, Tibi, Titi en nog zoveel meer!

Totem: Zwaailichtoranje spaß Winterkoninkje

Motto: Ik vis nooit achter complimentjes, maar krijg er wel graag!

• Bar

• Avondmarkt

Klara Delbarge

Biografie: Moej koeksjen èn??

Totem: Vlierbloesemgele Pop-up Kwikstaart

Motto: niet iedereen kan altijd alles onthouden hé :))

Klara heeft geen speciale functie, maar is wel speciaal

• Avondmarkt

Emiel Onraedt

Biografie: Mijn echte naam is Emilio Desera Basilva Servaas Onraedt.

Totem: Marmerwitte Marathon Merlin

Motto: Het leven is al serieus genoeg, waarom zou ik mezelf nog serieus nemen? -Marie Vandewalle 2021-

Emiel heeft geen speciale functie, maar is wel speciaal

• Startdag

Katrijn Perneel

Biografie:

Totem: zeevonkgroene saffraan arassari

Motto: Ik speel graag boer en zwijn.

Katrijn heeft geen speciale functie, maar is wel speciaal

• Oudleidingsactiviteit