Herwig

Bestellen?

Dat kan zeker! Voor een six-pack vragen we €13,5 en voor een doos met 24 flesjes vragen we €40. De flesjes van 33cl kun je bij de drankencentrale of in de winkel gewoon terug inleveren als leeggoed. Dit zit verrekend in de prijs. Bestellen kan via onze scoutswebshop. SCOUTSBIER HERWIG | Scouts Kortemark Daar kan je de qr-code scannen met je bankapp en wordt alles automatisch voor je ingevuld. Alles wordt wel duidelijk op de website.

Je bestelling kun je dan vanaf de startdag (en vervolgens elke zaterdag) komen afhalen aan de Scouts tussen 14u00 en 16u30.
Alvast dikke merci voor jullie aankoop en proost! Meer info over Herwig kan je hieronder lezen!

Herwig wie? Huh watte?

Herwig Declercq is dé oprichter van Scouts Kortemark (en niet Robrecht De Fries zoals velen dachten). De oud-Kortemarkenaar las van kinds af aan allerlei boeken over scouting. Hij raakte gefascineerd hierover en wou de dingen waarover hij las ook echt allemaal meemaken.  Brugge was jammergenoeg de dichtstbijzijnde optie… Als jong gastje was het dan ook niet evident om daar wekelijks naar toe te trekken. Na een aantal jaar slaagde Herwig er uiteindelijk toch in om zich bij Scouts Brugge aan te sluiten. Ideaal was deze situatie echter niet, en al zeker niet toen hij naar Gent vertrok om te gaan studeren. “Maar”, zo dacht Herwig, “Als Herwig niet naar de Scouts kan komen, dan moet de Scouts maar naar Herwig komen!’ En zo werd Scouts Kortemark Robrecht de Fries geboren in 1957! Herwig werd later ook oprichter van District Houtland: Scouts Kortemark, samen met jongens- en meisjesscouts Lichtervelde, Scouts Ruddervoorde, Scouts Gits, Scouts Sint-Rembert en Scouts Torhout stad. (ref. Droom me daar ‘ns … Boek over scouts Kortemark ter ere van 50-jarig bestaan)

65 jaar lang

Ondertussen bestaan we bijna 65 jaar! (op 24 december om precies te zijn) Dat wil zeggen dat er al 65 jaar lang gastjes zich keer op keer opnieuw inschrijven voor een leuk scoutsjaar, dat er al 65 jaar lang ouders zijn die hun zoon/dochter komen afzetten en ophalen aan het station te Kortemark voor legendarische weekends of kampen en dat er al 65 jaar lang leiding en oudleiding zich inzetten voor de Scouts en de volledige werking hiervan! 

Ons bier Herwig

We zijn terechtgekomen bij een brouwerij uit het Gentse die er samen met ons voor gezorgd heeft  dat we een smaakvol biertje kunnen verkopen! Het blonde biertje van 7,5 % is een zeer toegankelijke “allemansvriend”, met een ideaal evenwicht tussen fris en een klein bittertje, vergezeld met een lichte citrussmaak. Het doet smaken naar meer! Vanaf dit scoutsjaar zal je ons biertje ook op al onze evenementen kunnen terugvinden, namelijk op de avondmarkt, startdag, openluchtconcerten 65 jaar Scouts Kortemark, jaarlijkse bbq, winterbar givers & jins...